Antal:
Ingredienser
Bedstefar med skæg..
400g. mel
250g. margarine
300g. sukker
1 tsk. Bagepulver
4 æggeblommer
ca. 2½ dl. Mælk
Margarine og sukker røres godt med æggeblommer som tilsættes lidt ad gangen, bagepulver og mel tilsættes sammen med mælken og røres til dejen er ensartet.
Bages på midterst rille ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Fyld marmelade
Marengs
250g. sukker
4 æggehvider
Æggehvider piskes stive og sukkeret tilsættes lidt af gangen.
Herefter fordeles fyldet og til sidst marengs som drysses med sukker.
Bages færdig i ca. 15 minutter.
Bedstefar med skæg..
Beskrivelse
Antal:
Ingredienser
Banankage:
150 g
. margarine
250 g. sukker
3 æg
1tsk. Stødt nelliker
2 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
5 spsk. Rosiner
250 g
. mel
2 tsk. Bagepulver
1 tsk. Natron
4 mosede bananer gerne meget overmodne.
Banankage:
Beskrivelse
Sukker og margarine røres blødt. Heri blandes æg der piskes i, så røres krydderierne, rosiner og de to hævemidler.
Bananerne piskes i med et ris, blandes med mel og dejen røres mindst muligt efter melet som, det sidste er kommet i.
Dejen fyldes i en smurt rapsstrøget bageform.
Bager ved jævn varme, 225 grader. I ca. 40 minutter.
Kagen afsvaler inden den vendes.
Pynt evt. med flormelis og bananskiver.
God fornøjelse😀
Antal: ca. 70 stk.
Ingredienser
Klejner.
250 g
250 g
melis
smør
4 æg
1 dl
mælk
750 g
mel
½ tsk. hjortetaksalt eller 1 tsk. bagepulver
½ tsk. kardemomme
revet citronskal af 4 citroner.
Klejner
Beskrivelse
køles i 2-3 timer inden de rulles ud.
Koges i 2 pakker kogende palmin til de er lysebrune,
lægges på sugende papir.
Antal:
Ingredienser
4 æg
300g. sukker
180g. mel
2 tsk. Bagepulver
200 g
smeltet smør
----------------------
4 æbler
3 spsk. Sukker.
3 tsk. Kanel
evt. hakkede mandler.
Godsejerens bedste kaffekage..
Beskrivelse
Æg piskes med sukker, blandes med mel, bagepulver og afsvalet smør.
. æblerne lægges taglagte, drysses med sukker, kanel og mandler.
Dejen røres let sammen, hældes derefter i en smurt rapsstrøget form ca.
Lav dobbelt portion, hvis du bruger bradepanden fra ovnen.
Bagetid 35 minutter.
Ved 200 grader.
Antal:
Ingredienser
smør
50 gram
sukker
50 gram
3 æggeblommer
Mel
100 gram
1 spiseske Mælk
1 teske bagepulver
Marengsmasse
3 æggehvider
sukker
150 gram
Fyld
3 spsk. Hindbærmarmelade
. Piske fløde
2 dl
Evt. Kaffe, friske bær osv.…
GULDLAGKAGE
Beskrivelse
Bagetid.
Ca. 25 minutter i 2 spring forme. Ved 175 grader
Midt i ovnen.
1. Pisk smørret blødt og rør det godt med sukkeret.
2. Tilsæt æggeblommerne en af gangen, pisk godt for hvert æg.
3. Bland melet med bagepulver og pisk det sammen med mælken ( Pisk ikke for meget efter bagepulveret er kommet i.) Fordel dejen i to springforme.
4. Pisk æggehviden meget stift og pisk sukkeret i.
5. Fordel marengsen i toppe over dejen i begge forme. Bag bundene ved svag varme i ca. 25 min.
6. Lad bundene afkøle før de lægges sammen.
7. Pisk fløden og kom marmeladen i fløden, og læg det imellem.
Antal:
Ingredienser
½ kg mel
1 dl flydende margarine
2 æg.
2 dl
. Danskvand.
50 g
. sukker.
50 g
. gær.
Boller med danskvand.
Beskrivelse
Bagetid 10-15 min.
Temperatur 200 grader.
Gæren opløses i vandet, sukker og æg kommes i når gæren er opløst. Margarinen kommes i derefter kommes melet i lidt ad gangen, det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges.
Dejen skal hvile og hæve i ca. 15 min. Derefter deles klumpen i 18 lige store stykker og formes til boller.
Når de er kommet over på bagepladen pensles de med æg som er pisket med en gaffel. Man kan også bruge kaffe.